پدیده جهانی شدن که یک جریان ثابت و پایدار سرمایه, کالا و خدمات از یک کشور به کشور دیگر است, در حوزه صنعت و بویژه صنایع غذایی انقلاب عظیمی در روند تولید, انتقال, فرآیند, بسته بندی و خرید و فروش مواد غذایی بوجود آورده است.با رشد و توسعه سریع تکنولوژی کامپیوتر در طول چند سال گذشته, بیشتر محققین و متخصصین صنایع غذایی نیز برای حل مسایل مربوط به طراحی محصولات و فرآیندهای غذایی مبادرت به استفاده از روشهای مدرن کامپیوتری کردند.مهمترین کاربرد کامپیوتر در صنعت غذا, طراحی محصول و فرآیند و در نتیجه حرکت در راستای بهینه سازی تحقیق و توسعه صنایع غذایی می باشد. به عبارتی دیگر نقش کاتالیزوری در این مقوله بر عهده رایانه می باشد. مدل های کامپیوتری شبیه به مدل فیزیکی عمل می کنند اما موتور آن به جای نوع فیزیکی, محاسبات ریاضی است. در این روش طراحی و آنالیز بصورت همزمان نیز میسر است.با این وجود از آنجاییکه هیچ سیستمی کاملا بی نقص نیست, نتایج محاسبات هرگز نباید چشم بسته مورد پذیرش قرار گیرد. برخی از روشهایی که برای به حداقل رساندن احتمال حصول نتایج غلط وجود دارند عبارتند از:بررسی اطلاعات داده شده به نرم افزارها, مقایسه با اطلاعات آزمایشی (تجربی) و شروع از یک مشکل ساده تر.استفاده از سیستم های کامپیوتری در طراحی فرآیندهای غذایی در آینده افزایش می یابد و از این رو کارشناسان مربوطه باید هر چه بیشتر در این زمینه تقویت گردند.
تاثیر برنامه نویسی در صنعت غذا
یک سیستم برنامه نویسی چند مرحلهای برای کاهش هزینه غذای برنامههای تغذیه سازمانی با برنامهریزی منو و کنترل دادهها به کمک رایانه توسعه داده شد. اهداف مدیریت غذا به عنوان یافتن ترکیبی از آیتم های منو برای یک توالی از روزها فرموله شد که محدودیت های غذایی، ساختاری، سازگاری و تنوع مورد نظر را با حداقل هزینه برآورده می کند، مشکلاتی که به طور معمول برای همه سازمان ها و افراد حجم غذا با آن مواجه می شوند.
گفتگوی برنامه ریزی شده تنظیمات را بر روی خط امکان پذیر می کند. یک زیرسیستم کامل کامپیوتری اطلاعات مدیریت برنامه نویسی در صنعت مواد غذایی نیز برای پشتیبانی از مولد ماتریس و ارائه یک سازماندهی فایل یکنواخت و سیستم کدگذاری داده قابل اجرا برای هر موسسه توسعه داده شد.
اسناد سیستم، به نام S/360 CAMP، از طریق کتابخانه برنامه مشارکتی IBM در دسترس است. پس از اجرای اولیه در چهار بیمارستان ثابت کرد که بهینهسازی ریاضی واقعاً هزینه خدمات غذایی را ۱۰ تا ۱۵ درصد کاهش داده و در عین حال سطوح تغذیهای و مقبولیت تجویز شده را حفظ کرده است، دو شرکت برای خدمت به مؤسسات در کاربرد CAMP و مشتقات آن تشکیل شدند.
گزارش های منتشر شده حاکی از کاربردهای موفق در بسیاری از بیمارستان ها، کالج ها، مدارس، و موسسات روانی و کیفری است که ۵ تا ۳۴ درصد صرفه جویی در هزینه ها را به همراه دارد. تعداد برنامه های کاربردی در ایالات متحده و خارج از کشور در طول سال ها با تأثیر مفید بر مدیریت غذا و سلامت تغذیه افزایش یافته است. نتایج انگیزه یک رویکرد جدید به نظریه شاخص قیمت مواد غذایی است زیرا برنامههای کاربردی مکانیزمی، عملی برای تنظیم مجدد مصرف غذا در مواجهه با نوسانات قیمت ارائه میدهند.
ارتباط صنعت غذا با فناوری های نوین
صنایع غذایی اخیراً با تغییراتی سریع و دائمی مواجه بوده است. انقلاب صنعتی Industry 4.0، که پویایی برنامه نویسی در صنعت را نیز به شدت تغییر داده است به طور کلی با توجه به دیجیتالی شدن در حال ظهور، مدل های تولید، با استفاده از آن در حال تغییر هستند. فناوری های هوشمند مانند روباتیک، هوش مصنوعی (AI)، اینترنت اشیا (IoT)، یادگیری ماشین و غیره.
آنها فاز جدیدی از اتوماسیون را تجربه می کنند که نوآوری و فرآیندها، محصولات و خدمات کارآمدتر است. معرفی این مدل های جدید کسب و کار نیازمند مهارت های حرفه ای جدید در نیروی کار برنامه نویسی در صنعت صنایع غذایی است. در این کار، ما یک استراتژی فعال مبتنی بر صنعت را برای دستیابی به یک تحول دیجیتال موفق معرفی می کنیم. در بخش مواد غذایی برای این منظور، ما بر تعریف مهارتهای کلیدی فعلی و آینده نزدیک تمرکز میکنیم.
برای به دست آوردن شایستگی های مورد نیاز هر یک از پروفایل های حرفه ای مرتبط با برنامه نویسی در صنعت غذایی ما باید یک پایگاه داده خودکار از حرفه ها و شایستگی های فعلی و آینده و مهارت ها را شناسایی و از آنها استفاده کنیم. این پایگاه داده می تواند به عنوان یک نقشه راه اساسی برای هدایت بخش در آینده مورد استفاده قرار گیرد.